Солод житній ферментований в стіках Choice Чойс (10 шт. по 10 г.)
132 ₴
- Готово до відправки
- Код: 99100204101
Солод житній ферментований в стіках Choice Чойс (10 шт. по 10 г.)
Солод житній ферментований ТМ ДОБРА Їжа заповнює дефіцит поживних речовин в організмі.
Солод житній ферментований мелений – натуральний продукт здорового харчування, що має яскраво виражені оздоровчі властивості. У процесі складної технологічної обробки, зерна жита піддаються ферментативному гідролізу і всі корисні речовини перетворюються на простіші, легкодоступні для засвоєння форми. Завдяки цьому, потрапляючи в організм, їхня біологічна активність суттєво збільшується. Поповнюючи дефіцит поживних речовин, вони сприяють нормальному функціонуванню всіх систем організму.
Має яскраво виражені оздоровчі властивості. Це потрібно враховувати при його вживанні.
Корисні якості продукту
Поповнюючи дефіцит поживних речовин, вони сприяють нормальному функціонуванню всіх систем організму:
- Надають загальнозміцнюючу дію на організм.
- Зміцнюють імунну систему.
- Стимулюють обмін речовин та кровотворення.
- Сприяють інтенсивному травленню.
- Нормалізують кислотно-лужний баланс.
- Уповільнюють процес старіння.
- Сприяють підвищенню рівня гемоглобіну, зниженню холестерину.
- Поліпшують стан шкіри та волосся.
- Сприяють очищенню організму від шлаків.
- Знімають наслідки стресів.
- Сприяють нормалізації жирового та білкового обміну.
- Підвищують енергетичний тонус та опірність організму до несприятливих умов навколишнього середовища.
- Поліпшують розумові та фізичні здібності.
Речовини, що містяться в солоді житньому ферментованому молотом, позитивно впливають на біохімічні процеси в м’язах, що працюють. При цьому економніше витрачається м’язова енергія, що особливо важливо:
- При високих та тривалих навантаженнях.
- Для нарощування м’язової маси спортсмени.
- При роботі в екстремальних умовах та за різних патологічних станів.
Солод житній ферментований мелений необхідний всім без винятку, але особливо корисний:
- Дітям та людям похилого віку.
- Вагітним жінкам і матерям, що годують.
- Тим, хто пов’язаний з інтенсивною розумовою та фізичною працею.
- Постраждалим від аварії на ЧАЕС
Діючи на різні системи організму, солод житній ферментований мелений:
- Нормалізує кислотно-лужний баланс у шлунково-кишковому тракті та покращує травлення.
- Сприяє найбільш ефективному засвоєнню вуглеводів та посиленню процесу всмоктування поживних речовин у кишечнику.
- Є чудовим живильним середовищем для корисної бактеріальної флори кишечника.
- Запобігає появі каменів у жовчному міхурі, жовчних протоках та печінці.
- Сприяє посиленню кишкової перистальтики, допомагаючи організму вчасно очищатися від шлаків і токсинів, що накопичилися.
Введення в раціон харчування солоду житнього ферментованого меленого попередить виникнення та розвиток жовчнокам’яної хвороби та принесе відчутну користь при наступних захворюваннях:
- Дисбактеріоз.
- Гастрит із зниженою кислотністю.
- Ентероколіт.
- Дуоденіт.
- Хронічні запори, що виникають внаслідок дисбактеріозу чи коліту.
- Регулярне вживання продуктів, збагачених солодом житнім ферментованим меленим – гарна профілактика раку прямої та товстої кишки.
- Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, що входять до складу солоду житнього ферментованого меленого, разом з іншими компонентами сприяють зниженню рівня «шкідливого» холестерину в крові та запобігають відкладенню атеросклеротичних бляшок на стінках кровоносних судин.
У солоді житньому ферментованому молотом міститься багато вітамінів-антиоксидантів Е, А, С, які:
- Нормалізують рівень артеріального тиску та активно перешкоджають тромбоутворенню.
- Зміцнюють та захищають стінки судин.
- Сприяють зниженню проникності капілярів.
- Надають благотворну дію на організм жінок (особливо вітамін Е) протягом усієї вагітності та наступних пологів; активно сприяють посиленню лактації, а також значно покращують якість та смак материнського молока.
- Завдяки високому вмісту фітогормонів та вітаміну Е, солод житній ферментований мелений є дуже корисним для жінок, які відчувають хворобливі відчуття у передменструальний та клімактеричний період.
- Солод житній ферментований мелений багатий на речовини, що посилюють синтез статевих гормонів – амінокислотами, вітамінами E, B3, B6, цинком. Його регулярний прийом допоможе чоловікам ефективно впоратися з проблемами, пов’язаними із захворюваннями простати, покращити потенцію та попередити розвиток аденоми простати, а також її переродження.
Солод житній ферментований мелений також рекомендується вживати для профілактики та комплексного лікування жіночої та чоловічої безплідності.
Калій і магній, що містяться в солоді житньому ферментованому молотом, незамінні для злагодженої роботи серцевого м’яза. Тому його корисно додавати до раціону харчування людям, які страждають:
- Атеросклероз.
- Гіпертонія.
- Ішемічною хворобою серця та іншими захворюваннями серцево-судинної системи.
- З метою профілактики інфарктів та інсультів.
Солод житній ферментований мелений – цінний діабетичний продукт. Речовини, що містяться в житньому солоді, уповільнюють засвоєння жирів і вуглеводів, сприяють стабілізації рівня цукру в крові, а комплекс мінеральних речовин (марганець, магній, цинк, хром, селен) відіграють важливу роль у процесі регуляції вироблення підшлункової залозою природного інсуліну.
Каші, йогурти, супи, пюре, киселі, салати, збагачені солодом житнім ферментованим меленим, займуть гідне місце у раціоні дитячого харчування. Регулярне споживання житнього солоду:
- Попередить багато захворювань, у тому числі і пухлинні.
- Зміцнить імунітет і ефективно відновить енергетичний тонус організму (особливо корисний для хворих, які перенесли тяжкі захворювання, складні операції, а також для людей, які страждають від виснаження або перебувають у астенічному стані).
Враховуючи те, що в солоді житнім ферментованим молотом містяться всі 8 незамінних амінокислот, його значення в раціоні харчування людей важко переоцінити. Він знаходить успішне застосування:
- У профілактиці та комплексному лікуванні ожиріння, недокрів’я (анемії), різних запальних та пухлинних процесах.
- Сприяє очищенню та омолодженню організму.
- Підвищує енергетичний тонус та опірність організму до несприятливих умов навколишнього середовища.
- Покращує розумові та фізичні здібності людини.
- Сприяє нормалізації жирового та білкового обміну.
Солод житній рекомендується включати до свого раціону дорослим та дітям, хворим та здоровим – усім, хто хоче не хворіти та прожити довге життя.
Цінність солоду житнього ферментованого меленого полягає у високому вмісті в ньому:
Повного набору амінокислот, у тому числі лізином, треоніном та валіном, які стимулюють білковий обмін, сприяють зростанню м’язів та кісток.
Олігопептидів (регуляторних пептидів) – відіграють важливу роль у системі регуляції та підтримки гомеостазу (постійності внутрішнього середовища організму).
Легкозасвоюваних полісахаридів: глюкози, фруктози, мальтози, декстрану, що нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6, що сприяють оптимізації всіх метаболічних процесів в організмі.
Мінералів: фосфору, калію, магнію, заліза, марганцю, кальцію, міді, йоду, фтору, цинку, селену, що забезпечують сталість осмотичного тиску, кислотно-лужного балансу, процесів всмоктування, секреції, кровотворення.
Вітамінів: С, А, Е, Н, В1, В2, В3, В5, В6, В9, F, що регулюють перебіг усіх хімічних реакцій в організмі.
Фосфоліпіди необхідні для будівництва мембран нових клітин.
Протипоказання:
- Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.
- Гастрит із підвищеною кислотністю у стадії загострення.
- Гастрит із підвищеною кислотністю у стадії нестійкої ремісії.
- Хронічний панкреатит у стадії загострення.
- Хронічний холецистит у стадії загострення.
- Дисбактеріоз у стадії субкомпенсації та декомпенсації.
- Індивідуальна нестерпність.
Рекомендована доза
1-3 ч. л. на добу. При цьому дозування, залежно від індивідуальних особливостей організму, можна коригувати у той чи інший бік.
Застосування
Як харчова добавка
Для поліпшення смаку додають у домашню випічку, супи, м’ясні (котлети, відбивні та ін.) та овочеві страви, салати, соуси, фруктові пюре, кефір, йогурти та ін.
Для приготування квасу
Приготування житнього квасу відрізняється простотою і полягає в наступному:
Рецепт: 2 ст. л. солоду житнього ферментованого меленого залити одним літром, що охолола до 60 ° С, кип’яченої води і дати настоятися 1 годину. Отриманий екстракт злити в іншу ємність (осад, що залишився, утилізувати), додати 2 ст. л. цукру, 1 – 2 г сухих дріжджів, налити в пляшку (за бажанням можна додати 4 – 5 плодів родзинок) і добу витримати при температурі не нижче +20 ° С (практично при кімнатній температурі). Потім на добу помістити в холодильник. Після цього квас готовий до вживання. Відкривати пляшку обережно та не залишати відкритою до повного вживання продукту.
Термін придатності після відкриття пляшки – до 7 днів при зберіганні у холодильнику.
Як поживний напій
Рецепт: 1 год. солоду залити 200 – 250 мл, що охолола до 60 ° С, кип’яченою водою, ретельно розмішати і дати відстоятися 5 хв., Після чого екстрагований солод осяде і напій готовий до вживання. За бажання можна додати свіжі вершки або молоко.
Зовнішньо
Маски для обличчя
За рахунок впливу амінокислот і жирних кислот, що містяться в житньому солоді, збільшується поверхневий натяг шкіри, розгладжуються зморшки, шкіра набуває здорового кольору та вигляду.
Рецепт: 1 год. солоду змішати з|із| 0,5 – 1 ч. л. меду та 1 жовтком курячого яйця, добре перемішати, нанести на очищену шкіру на 20 – 30 хв., потім змити теплою водою. Застосовувати маску можна двічі на тиждень.
Для приготування хліба
Солод житній ферментований мелений – чудовий компонент для приготування житніх, житньо-пшеничних, солодових сортів хліба. Він є покращувачем борошна, сприяє кращому водопоглинанню та забезпечує хорошу еластичність тіста, покращує структуру м’якуші хліба, утворює розчинні речовини, що підсилюють бродіння, збільшує термін зберігання готового продукту.
Рецепт 1. У відомі вам рецептури хліба додається солод житній ферментований мелений із розрахунку 3 – 5% від ваги борошна.
Рецепт 2. 700 г борошна пшеничного; 400 мл води 18 – 20 ° С; 30 – 35 г солоду житнього ферментованого; 7 – 8 г дріжджів сухих хлібопекарських; 10 г олії рослинної; 1 ст. л. цукру-піску; 1 – 2 ч. л. солі.
Рецепт 3. 600 г борошна пшеничного; 100 г борошна житнього; 420 мл води 18 – 20 ° С; 30 – 35 г солоду житнього ферментованого; 7 – 8 г дріжджів сухих хлібопекарських; 10 г олії рослинної; 1 столова ложка цукру піску; 1 – 2 ч. л. солі.
Основні | |
---|---|
Виробник | Choice |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 132 ₴